Menu
Your Cart

Jodium Biologisch 100 capsules van Vitals

Jodium Biologisch 100 capsules van Vitals
-19 %
Jodium Biologisch 100 capsules van Vitals
12,11€
14,95€
 • Voorraad: Op voorraad
 • Model: VITS-V3532
 • SKU: 33V3532
 • EAN: 8716717003532

  Jodium komt in de natuur met name voor in de zee. Op het land is de hoeveelheid jodium erg ongelijk verdeeld. De beste natuurlijke voedingsbronnen van jodium zijn daarom alle producten die uit de zee komen, zoals vis, schaal- en schelpdieren én zeewier. Jodium Biologisch van Vitals is afkomstig van biologisch knotswier dat van nature een rijke bron is van jodium. Het product is gestandaardiseerd om per capsule 150 μg jodium te bevatten. De zeewiersoort gebruikt in Jodium Biologisch is knotswier (Ascophyllum nodosum).

  Werking van jodium in het lichaam 
  Jodium is een essentieel spoorelement dat een belangrijke rol speelt in de schildklierfunctie en nodig is voor de productie van schildklierhormonen. Via deze hormonen (thyroxine/T4 en tri-iodothyronine/T3) draagt jodium bij aan een normale energiestofwisseling. Eveneens draagt jodium, door het ondersteunen van de werking van de schildklier, bij aan een normale cognitieve functie (zoals geheugen, concentratie en leervermogen). Tot slot is jodium van belang voor het zenuwstelsel en de huid.

  Biologisch
  De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.


  Toegestane gezondheidsclaims:

  • is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en ondersteunt een normale schildklierwerking
  • levert een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies
  • bevordert de energiestofwisseling
  • is goed voor het zenuwstelsel
  • draagt bij aan het behoud van een gezonde huid

  Gebruik:
  1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. Voor zwangeren adviseren wij Elke Dag Mama, een zwangerschapsmulti met 150 μg jodium per dagdosering.

  Geschikt voor vegetariërs en veganisten.


  Samenstelling per capsule:
   RI*

  Jodium (PureSea® Natural, uit biologisch knotswier)

  150 μg100%

  * RI = Referentie-inname

  PureSea® Natural is een geregistreerd handelsmerk van Seaweed & Co. Dit product wordt geproduceerd volgens een gepatenteerd productieproces


  Ingrediënten:
  Knotswierpoeder** (Ascophyllum nodosum, bevat van nature jodium), rijstconcentraat** (Oryza sativa), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).

  ** van biologische oorsprong


  Bevat geen:
  Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.


  Let op: 
  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor gezonde volwassenen is vastgesteld op 150 microgram per dag. De maximaal veilige dosis voor jodium is 600 microgram/dag uit voeding, verrijkte voeding en voedingssupplementen.

  Overleg bij schildklieraandoeningen eerst met een arts of therapeut alvorens dit product te gebruiken. Niet gebruiken bij een overgevoeligheid voor jodium.

  In sommige situaties kan het raadzaam zijn de dosering langzaam op te bouwen tot de geadviseerde dagdosering. De capsule kan, indien gewenst, opengemaakt worden om doseringen lager dan 150 μg te kunnen nemen.


  Dit product is een voedingssupplement (Mineralenpreparaat).
   
  Houd u aan de aanbevolen dosering.
   
  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
   
  Buiten bereik van jonge kinderen houden.
   
  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
   
  Raadpleeg een arts, apotheker of therapeut alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

  Schrijf een beoordeling

  Opmerking: HTML is niet vertaald!
  Slecht Goed
  Validatie