Waar de beleidsmakers en hun medische raadgevers het meest in tekort schoten is het feit dat het allerbelangrijkste aspect geen of nauwelijks aandacht kreeg: de immuniteit. In plaats van daarop te focussen en meer in te zetten op een gezonde levensstijl, het beperken van elektromagnetische stress, meer lichaamsbeweging, onbewerkte voeding, kruiden en voedingssupplementen die de weerstand verhogen, wordt aan iedereen het verkeerde idee gegeven dat het toevallig contact met het virus de allesbepalende factor is die leidt tot ziek worden. Ondertussen worden krampachtige (maar vergeefse) pogingen gedaan om dat contact te vermijden.

“Het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop ze valt.” 
Louis Pasteur

De keiharde waarheid is dat we met het SARS-CoV2-virus in de natuur en onder de mensen zullen moeten leren leven, net zoals met rhinovirussen, influenzavirussen en andere coronavirussen. Het is een illusie dat we met alle coronamaatregelen een virus kunnen doen verdwijnen. Dus laat ons gewoon dat virus niet de kans geven toe te slaan en ervoor zorgen dat het ons hoogstens een milde verkoudheid geeft!

Op de diverse blogs, mailings en sociale media ben ik al uitgebreid ingegaan op de manieren om de weerstand tegen virussen te versterken.

Lees die bijdragen nog eens grondig na, als het je interresseert!

“De immuniteit werd zwaar over het hoofd gezien.”
Prof immunologie Beda Stadle

Inmiddels weten we vanuit de reguliere geneeskunde dat er met het trio hydroxychloroquine + zink + het azithromycine veel en zelfs ernstig gevorderde gevallen van COVID-19 gewoon genezen worden. De eerste twee worden zelfs in de preventie ingezet, het derde is een antibioticum dat bij gevorderde gevallen niet alleen de mogelijke bacteriële surinfectie behandelt, maar ook immunomodulerend of weerstandsverhogend werkt. En bij een overmatige reactie van het immuunsysteem met een zogenaamde “cytok inenstorm”, is er het corticoïde dexamethasone. Verder kunnen bloedverdunners de sterk verhoogde bloedstollingsneiging bij COVID-19 patiënten, verminderen. Wat zijn de natuurlijke alternatieven voor die reguliere medicijnen (naast de basis van vitaminen D, C en A en selenium)?

 • Quercetine [1] (bv. uit de honingboom): dat is een flavonoïde dat zoals hydroxychloroquine vooral de penetratie van het virus in de cellen (endocytose) afremt. Het werkt zowel preventief als therapeutisch. Quercetine, gebonden aan zonnebloemlecithine (fytosoom) neemt 20 maal beter op dan gewone quercetine: 250 à 500 mg quercetinefytosoom /dag in de preventie, 750 mg à 1000 mg therapeutisch.
 • Zink: dit mineraal remt onder meer de vermenigvuldiging van het virus binnenin de geïnfecteerde cel. Kies voor een goed opneembare vorm zoals zinkbisglycinaat of zinkmethionine. Preventief 15 à 22,5 mg zink/dag, therapeutisch gedurende de eerste week: 70 mg/dag.
 • Immunomodulatoren: we denken hierbij in de eerste plaats aan vlierbes, medicinale paddenstoelen (zoals gefermenteerde Shiitake), Andrographis paniculata (Indiase echinacea), Spirulina in hogere doses (10 à 15 g), essentiële olie van ravintsara.
 • Remmen de cytokinenstorm: N-acetylcysteïne (NAC) en glutathion, melatonine.
 • Natuurlijke bloedverdunners: omega-3-vetzuren, gefermenteerde knoflook, zeeden OPC’s, vitamine E (tocotriënolen), kurkuma, ginkgo.

1. Dr Michel Chrétien, viroloog


Serie ongecensureerde informatie over COVID-19:

 1. Ongecensureerde informatie over COVID-19
 2. ‘Dokters voor de waarheid’ tegen coronaleugens
 3. Positieve PCR-tests zijn pertinent geen synoniem voor ‘besmettingen’ of ‘corona-infecties’ en vertonen grote foutenmarges
 4. Mondmaskers zijn onzin en helpen juist niet tegen COVID-19
 5. 1,5 meter afstand houden of ‘social distancing’ slaat nergens op
 6. Onherstelbare collateral damage door lockdown en andere coronamaatregelen
 7. Sterven ‘met ’ COVID-19 in plaats van sterven ‘aan’ COVID-19
 8. Kinderen: misschien wel de grootste slachtoffers
 9. De nep-oplossing: een nauwelijks werkzaam vaccin, dat bovendien onveilig is
 10. Het allerbelangrijkste blijft: versterk je immuniteit!


Tekst overgenomen en bewerkt uit: BioGezond.
https://www.evolution.be/wp-content/uploads/2020/08/Ongecensureerde-informatie-over-COVID-19.pdf
Tekst en compilatie van gegevens door: Dr Geert Verhelst en Rob Vaes, directeur van De Levensschool VZW.
Wil U meer weten en dieper ingaan op de wetenschappelijke achtergronden? www.viruswaanzin.be